SPEELDATA

28 september 2024 20.00 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Satoko Fujii Quartet + LUFT (Mats Gustafsson & Erwan Keravec)

Satoko Fujii
Quartet + LUFT
(Mats Gustafsson &
Erwan Keravec)

Vanaf september 2024 wordt de Gouden Zaal omgevormd tot een intieme club waar jazz centraal staat. Met goede klank, fijne sfeer, lekkere drankjes en heerlijke fingerfood! Nova Express brengt een divers aanbod van de meest boeiende jazz in binnen- en buitenland. 

Satoko Fujii Quartet

Satoko Fujii Quartet

We halen een legende van de Japanse jazz in huis! Satoko Fujii doet het allemaal, van soloperformances tot een XXL-orkest sturen, en ze is goed voor een unieke, omvangrijke discografie. Van 2000 tot 2008 maakte ze furore met een machtig kwartet waarmee ze donderende avant-rock en vernuftige freejazz naadloos in elkaar paste. Na een jarenlange stilte zijn de muzikanten weer bij elkaar gekomen, klaar om die rauwe energie en kwikzilveren composities weer te verenigen. Naast Fujii hoor je haar partner, trompettist Natsuki Tamura, bassist Takeharu Hayakawa en levende drumlegende Tatsuya Yoshida (zie: Ruins, Zeni Geva,…).

Piano: Satoko Fujii • trompet: Natsuki Tamura • bas: Takeharu Hayakawa • drums: Tatsuya Yoshida

LUFT - ©Micke Keysendal

LUFT (Mats Gustafsson & Erwan Keravec)

Freejazz en noise ontmoeten een doedelzak from outer space. LUFT is het duo van saxmonster Mats Gustafsson (Fire! Orchestra, The End, The Thing) en doedelzakspeler Erwan Keravec. LUFT biedt een verrassende kijk op hedendaagse muziek via een ongewone ontmoeting van instrumenten en persoonlijkheden. Microtonale clusters, circulaire drones, onwerkelijke klankcombinaties, het zit er allemaal in. LUFT is een spel, een strijd, een buitenkans met LUCHT. In combinatie met het Satoko Fujii Quartet nu al goed voor een van de meest intrigerende en veelbelovende double bills van het najaar.

 

Rieten, elektronica: Mats Gustafsson • doedelzak: Erwan Keravec • foto: © Micke Keysendal