SPEELDATA

22 september 2024 20.30 uur
Begijnenstraat 27
2800 | Mechelen
kunstencentrum nona - gouden zaal
Grambacht
LEK

Grambacht

LEK

In het kader van het stadsfestival Construct Europe cureert het Mechelse platform Grambacht het festival LEK rond avontuurlijke muziek, geluidskunst en meer. LEK focust op water in de breedste betekenis van het woord. Water is overal, het is ook een actueel onderwerp dat sterker dan ooit gekoppeld wordt aan ecologisch bewustzijn. Dat sijpelt ook door in het programma van het festival, dat inspeelt op de Mechelse context. Via de Dijle en een fijnmazig netwerk van opengelegde vlietjes en waterpartijen eist water een prominente plaats op.

Op zondag 22 september 2024 nemen we het publiek mee in dit universele en actuele verhaal via muziek en performances die leven brengen op verschillende locaties in de binnenstad. Een straffe mix van hedendaagse acts binnen de werelden van muziek en geluidskunst gaat een boeiende dialoog aan met de rijkdom van water in en rond Mechelen. Het middagprogramma presenteert performances op verschillende locaties in de binnenstad, terwijl het avondprogramma met concerten plaatsvindt in kunstencentrum nona.

Deelnemende artiesten: Christian Hansen, Pierre Berthet & Rie Nakajima, Peter Jacquemyn, Amber Meulenijzer, Lieven Martens, Caroline Profanter, Tomoko Sauvage.
 

Caroline Profanter - © Laurent Orseau

Caroline Profanter — foto: © Laurent Orseau

 

© Peter Jacquemyn

Peter Jacquemyn

 

Grambacht - Amber Meulenijzer

Amber Meulenijzer